Het is vrijwel onmogelijk om ervoor te zorgen dat al je klanten op de seconde nauwkeurig betalen. Wellicht dat dit beeld in een verre toekomst verandert. Er zijn echter wel manieren om klanten aan te moedigen om hun rekeningen sneller te betalen:

● Verstuur facturen snel en volg ze regelmatig op. Dit klinkt eenvoudig, maar veel klanten vertragen de uitvoering van de betaling omdat ze eigenlijk geen afscheid willen nemen van hun geld.

● Bied je klanten een korting aan bij een vervroegde betaling. Als je een standaardcontract hanteert met een termijn van dertig dagen, geef je klanten dan bijvoorbeeld een kleine korting als ze binnen tien dagen betalen. Dit maakt het voordelig voor je klanten om op tijd te betalen.

● Structureer de betaling met een aanbetaling vooraf of zorg ervoor dat je tussendoor betaald wordt voor je diensten. Dit zorgt ervoor dat je onderweg al kunt werken aan je cash flow.

● Gebruik Filepurch. Filepurch is een online platform waarmee ondernemers klanten de factuur online laten betalen voordat deze klanten de ‘op te leveren’ documenten kunnen downloaden. Hiermee creëren ondernemers een incentive, omdat klanten pas verder kunnen met het eigen project als het project is betaald.